Inredningstips, lugn.

Jag älskar att känna att rummet har ett lugn, det är då jag mår som bäst. För mig är lugn ljusa färger. Vitt, vitt och vitt. Många av er tänker nog att vitt är så tråkigt, men bryter man av med andra färger så blir det super. Var inte rädda för att använda er av vitt, blir det för mycket är det bara att sätta dit en blomma med en färgglad kruka. Svårare än så är det inte.

 Här nedan ser ni att det är vitt i grunden, nästan allt är "vitt" eller ljust. Det som gör att det inte ser så ljust ut är böckerna. Sedan så spelar det lilla bordet brevid bokhyllorna roll även det, men om böckerna också hade varit vita hade det blivit rätt tråkigt. Eller rummet hade inte fått någon karaktär.



 Här är det också vitt som är basen, men trotts det är det inte så vitt. Här är det nämligen mattan är den som bryter det ljusa. Detta rum kan jag säga har ett otroligt lugn med de jordade färgerna. Vill man skapa ett rum med harmoni så ska man oftast ta till vitt och jordade färger. En riktigt härlig kombo!



 Växter. De kan piffa upp vilken tråkig våning som helst. Sätt några gröna lättskötta växter på fönsterkarmen och voila, den är som ny! Sedan om du känner att du vill gå på lite svårare växter, gör det! Det kan inte gå mer än fel ;)



 Detaljer tycker jag är väldigt viktigt. Skulpturer, budskap, pärlprydda kuddar - you name it! Huvudsaken är att du trivs. Jag t.ex. älskar buddha-figurer och liknande, sedan så tycker jag att budskapsstenarna nedan är riktigt charmiga. De får en liksom att le! :)



 Vad du än vill göra med ditt hem/rum, använd sådant du tycker om. Gillar du färger, använd det. Kanske är det så att du inte vågar använda färg? Testa på en lite mindre yta först och gillar du det så utvecklar du det självklart. Huvudsaken är att du trivs med det och använd din personlighet. Då växer du som person och kan ta dig igenom dagarna på ett bätte sätt.

Hoppas att detta kan vara till inspiration och att ni gillade inlägget. Våga använda vitt, det går alltid att fixa, så även med andra färger :)

Bilderna har jag tagit från Zandvoort och Caneline.

Sega chokladrutor

Runt 35 stycken



Ingredienser:
250 g smör eller margarin
4 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Garnering:
1 ägg
1 ½ dl grovt hackade nötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst (smöret ska INTE smältas).
3. Tillsätt äggen, ett i taget.
4. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en egen bunke. Sikta därefter ner det i smeten.
5. Tryck ut det på en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 1-2 cm tjockt, men tänk på att degen flyter ut lite under gräddningen.
6. Pensla den med uppvispat ägg och strö på nötter.
7. In i ugnen i ca 20 minuter.
8. Skär kakan i rutor innan den kallnat!

Recept hittat i mormors lådor, vet ej vart det kommer ifrån.


Liten presentation

Hejsan!
Jag är en 16-årig tjej som går första året på gymnasiet. Min blogg kommer handla om allt genom himmel och jord. Mode, personligt, tankar, inredning, livsstil, musik, teater, foto - you name it! Jag står för vad jag tycker och drar kappan efter min egen lilla vind. Har en stor dröm att någon dag få se mig själv på vita duken och går inte de vägen så har jag planer på att läsa vidare till advokat eller journalist. Vi får se vart framtiden tar mig! :)

Har ni frågor eller vill kontakta mig för annat? Mejla mig på [email protected] eller skriv en kommentar.


RSS 2.0 bloglovin